Ha tojást akarsz főzni, minden másodperc számít.
Érdemes beszerezned egy időmérő eszközt a legoptimálisabb eredmény elérésének érdekében :)
Extra vicces ajándék háziasszonyoknak, chéfeknek, szakácsnőknek, új asszonyoknak... bárkinek, aki szívesen sürög-forog a konyhában, és hasznát veheti egy praktikus visszaszámláló csörgő órának.
Mókás here formája miatt pikáns ajándék lehet leánybúcsúra, legénybúcsúra is.
Feladatokhoz is használhatjátok!
Állítástok be pl 3 percre, és amikor az óra csörög, akkor kell befejezni a feladat végrehajtását.
Tojás főzési praktika:
A tojás főzése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Lehet készíteni lágy tojást, lágyabb tojást, majdnem kemény tojást és kemény tojást. Mindnek megvan a maga főzési ideje. Érdemes a tojást forrásban levő vízbe rakni, így pontosabban számolhatunk.
A lágy tojást 2,5-3 percig kell főzni, vagy még lágyabbat kevesebb ideig.
5 perc körül a sárgája eléri azt a még éppen kicsit folyós állagát.
6-7 perc forrás után visszavonhatatlanul kemény tojásunk lesz.
Ennél sokkal tovább nem érdemes főzni, mert különben a sárgája és a fehérje között kis, zöld csík fog megjelenni.